Мобильная версия сайта Главная страница » Новости » Місто і регіон » Зірка телебачення Костянтин Грубич записав рецепт засолу огірків від працівниці легендарного ніжинського консервного заводу

Зірка телебачення Костянтин Грубич записав рецепт засолу огірків від працівниці легендарного ніжинського консервного заводу

Декілька днів на тому на Ютуб-каналі відомого телеведучого Костянтина Грубича з'явилось відео, на якому він засолює огірки без кип'ятіння на зиму. Секрети консервації одного з найулюбленіших овочів для українців розповіла колишня робітниця Ніжинського консервного заводу.

Валентина Георгіївна Зозуля
з Ніжина не один рік пропрацювала на знаменитому Ніжинському консервному заводі. Там вона влітку разом з іншими робітниками солила і консервувала відомі на весь світ ніжинські огірочки. Потім сорт загинув. Ну майже. "Ніжинський місцевий" замінили голландські сорти. Але ще на городах і в окремих фермерів невеличкими кількостями вирощується автентичний ніжинський огірок. Саме його мене і навчила консервувати старша жінка.

Ось рецептура на трилітрову банку:

Вода з криниці - 2 л
Сіль - 100 г
Огірки - доки влізуть у банку, приблизно 1 кг
Листя хрону, стебло щирцю, тархуну (естрагону), пару стебел кропу
3 зубці часнику
1 стручок червоного гострого перцю



Gorod.cn.ua

Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram.

Теги: рецепт, огірки

Добавить в: