Кондитерка з Прилук поділилась цікавим кулінарним рецептом солодощів для дітей
Пані Наталія кондитерка з Прилук презентувала французький десерт меренга в оригінальному виконанні. Він підходить на будь-яку святкову подію для подарунку дітям. Підготуйте заздалегідь наступні продукти:
100 грам яєчного білка (орієнтовно 3 невеликих яйця)
170 грам цукру
30 грам цукрової пудри
чайна чи столова ложка какао за смаком
Готується десерт на паровій бфані. На плиту поставте каструлю з водою. Зверху поставте скляну миску з білком. Важливо, аби вода у каструлі не торкалася дна миски з білком. У білок всипати цукор і постійно помішувати, аби не запікся білок по краю.
Цукор повинен повністю розчинитися у білку. Коли процес завершиться збити цю масу міксером, почавши з маленької швидкості.
За кілька хвилин ця рідина повинна перетворитися на невагому сніжну масу. Далі добавте 30 грам цукрової пудри, вона дає правильно консистенцію.
Далі візмість кондитерський мішок, добавте в одну частину безе какао. Наповніть мішок масою.
Застеліть пергаментом противень, розкладіть на ньому трубочки/шпажки, а потім з кондитерського мішка поверх шпажок викладайте довільної форми фігурки. Майстриня радить попередньо зробити малюнки за якими ви будете викладати з безе цікавих для дітей персонажів.
Далі просушіть вироби у духовці (80 градусів) протягом 2.5 години.
З продуктів, які зазначені у рецепті вище - виходить 12 смаколиків. Часу з приготуванням йде близько 3.5 години.
Джерело: телеканал "Прилуки"
Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш
Telegram.