GOROD.cn.ua

Марина Артьомова виготовляє букети, якими можна не лише милуватися, а й ласувати

 



Марина Артьомова з Коропа майже півтора року тому захопилася зефірною флористикою. Виготовляє ко- ропчанка зефірні квіти, грибочки, шишки, ялиночки для своїх замовників. Найбільше, зізнається Марина, їй подобається троянди робити. А секрет неймовірно гарних і реалістичних композицій у правильно приготованій зефірній основі і практиці

Той, хто хоч раз куштував домашній зефір, знає, що це зовсім не той смаколик, який можна придбати в магазині. У його складі лише натуральні інгредієнти, а смак збалансований. І він не лише смачний, а й корисний. А ще в магазині ви точно не купите зефірні квіти. Бо кожну квіточку, її пелюсточку треба зробити вручну. А це, повірте, справа не з легких.

- Марино, як виникла ідея робити зе­фірні квіти? - цікавлюся у кондитерки при зустрічі.
- Взагалі я рукодільниця. Постійно щось робила. Я і вишиванням займалася, і новорічні іграшки виготовляла, і килимки у спеціальній техніці вишивала... Але це все мене якось не зачіпало. Не моє це було. Трохи позаймаюся - і кидаю. А потім якось шукала в інтернеті те, чим би я хотіла займатися. Адже сиділа в декреті і хотіла себе чимось зайняти, - розповідає Марина. - Зефір я люблю їсти. І коли в інтернеті по­бачила зефірні квіти, то загорілася цим. А коли спробувала, то зрозуміла, що це моє.

Аби вийшла квітка - ідеальна - чимало спроб треба зробити. Адже мати необхідні насадки і зефірну масу - це ще не означає отримати бажаний результат. Треба було пробувати і пробувати.

- Починала з того, що перші зефірні квіти пробувала робити за рецептом з інтернету. Спочатку у мене не виходило. Я не знала, як і сироп правильно зварити, і яєчні білки до якого стану збити. Було ба­гато моментів, коли дуже засмучувалася, навіть плакала від того, що в мене нічого не виходило. Але все рівно не здавалася. По­чало все налагоджуватися, коли придбала курс по зефірній флористиці. Зрозуміла, якою має бути маса, аби квітка не поплив­ла, щоб контури у пелюсток чіткі були. З кожною спробою виходило все краще - і зефірна флористика мене захопила. Не давав здаватися і чоловік, який підтриму­вав мене, - про нелегкий початок зефірної справи розповіла коропчанка. - Зараз уже знаю і вмію все, аби зробити квітку. Лише доводиться вчитися тоді, коли опановую нові квіти: як насадку правильно тримати, щоб пелюсточки виходили, щоб якомога натуральніше було.

Зефірною флористикою Марина поча­ла займатися приблизно наприкінці весни минулого року. А набивши руку, як-то ка­жуть, запропонувала й іншим спробувати свої красиві зефірки.

- Чи не виникало страху, коли вперше виставляли в соцмережах свої букети?
- Починати щось - завжди страшно. Але коли є бажання, то страшно чи не страшно, а ти виставляєш. Тим паче, що я впевнена у тому, що на будь-який товар є свій по­купець: кому сподобається - замовить, кому ні - то омине мої фото. А ще це була новинка для Коропа, тож була впевнена, що людям цікаво буде таке спробувати, - розмірковує Марина.


Та коментарі захвату, позитивні відгуки додали впевненості коропській кондитерці, що вона все ж таки на правильному шляху.

- Що для вас найважче у зефірній флористиці?
- Мабуть, підібрати тон квітки, аби все гармоніювало, - трохи замислившись, відповіла кондитерка. - Буває, клієнт при­силає фото букету і каже, що хоче такий же. Тоді мені необхідно додати правильну кількість барвника, аби відтворити ко­льори букету. А ще, коли створюю нову композицію, треба все добре продумати, з флористикою погратися.

Коли ж замовлень чимало, то на допо­могу приходять і чоловік, і свекруха, які мо­жуть побути з дітьми, аби мама-майстриня могла собі чаклувати на кухні, створюючи смачні букети.

- Найбільше замовлень у мене на­передодні якихось свят: 1 вересня, Дня вчителя, 8 Березня...Зараз до Нового року готую новинки. Це будуть ялиночки, шишки і сніжки, - розповіла зефірна майстриня.

Поговорили з Мариною і про ціни на її букети. Повірте, вартість зефірного букету коропчанки досить демократична, якщо порівнювати з іншими майстрами.

- Цікаво, чи полюбляють ваші діти зе­фір, зроблений маминими руками?
- Звичайно. Особливо їм до вподоби грибочки, шишечки.

Тож коли Марина робить на замов­лення, то обов'язково із запасом, аби для рідненьких ласунів теж вистачило.







Джерело: “Нові Горизонти”, Ірина Боровська, фото з галереї Марини Артьомової

Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram.

Теги: зефір, майстриня, кондитерка, Короп