Мобильная версия сайта Главная страница » Новости » Місто і регіон » Рецепти консервації від менських господинь

Рецепти консервації від менських господинь



Спочатку хвилюємося за розсаду, потім оберігаємо від хвороб і шкідників, доглядаємо рослинки, підживлюємо. А тоді відкриваємо невеличкий консервний завод удома. Правда, вже не з таким розмахом, як наші мами та бабусі. Але ж треба переробити вирощений урожай, аби смакувати взимку різносолами. Рецептами консервації діляться господині Менщини.


Ганна Коваленко, жителька Макошиного



Огірки по-макошинськи

Інгредієнти:

огірки – 3 кг
олія – 250 мл
вода – 250 мл
цукор – 180 гр
сіль – 1,5 ст. л
оцет 9% – 100 мл
кетчуп «Лагідний» – 250 мл
кетчуп «Чилі» – 250 мл
часник – 12 зубчиків (можна менше)

Огірки середнього розміру порізати на чотири частини, залити розсолом з рецепту. Помішувати поки закиплять. Додати вичавлений через прес часник. Кип’ятити ще 10 хвилин. Розкласти у стерилізовані півлітрові баночки і закрутити. Перевернути. Не вкутувати.

Кетчуп по-макошинськи

Інгредієнти:

помідори – 5 кг
цукор – 700 гр
оцет – 1 склянка
сіль – 3 ст. л
чорний мелений перець – 1 ч. л
червоний перець – 1 ч. л
крохмаль – 1 склянка

З помідорів вичавити сік. Додати цукор, оцет, сіль, чорний і червоний перець. Кип’ятити 10 хвилин. Склянку крохмалю розвести у 400 мл холодного соку. Все змішати. Кип’ятити ще 10 хвилин. Розлити кетчуп у банки і закатати.

Помідорні дольки

Розсіл: на 3 л води – 3 ст. л солі, 9 ст. л цукру, 150 мл оцту.

Виходить 9 півлітрових банок. На дно кожної покласти кільця цибулі і заповнити банку дольками помідорів, скільки поміститься. Залити гарячим розсолом. Стерилізувати 10 хвилин.

Олена Давиденко, менянка



Аджика з чорнобривцями (сира)

Інгредієнти:

чорнобривці – 30 квіточок
часник – 1 склянка
горіхи – 1 склянка
гострий перець – 15 шт.
хмелі-сунелі – 1 пачка
сіль – 1–2 ч. л

Усе перемолоти на м’ясорубку, розкласти у баночки, зберігати в холодильнику.

Баклажани як гриби

Інгредієнти:

баклажани – 2 кг
олія – 1 склянка
оцет 9% – 0,5 склянки
вода – 0,5 склянки
лавровий лист – 5 шт.
перець чорний і червоний – по 5 горошин
часник – 2 головки
цибуля – 2 шт
зелений кріп і петрушка – по 100 гр

Баклажани нарізати кружальцями, посолити, залишити на годину. Потім обсмажити на олії, дати охолонути. Закип’ятити маринад, остудити. Змішати подрібнену зелень, цибулю та часник. Простерилізувати літрові чи півлітрові банки. Розкласти по банках баклажани, через кожні два шари перетрусити зеленню. Потім залити маринадом. Накрити капроновою кришкою і поставити у холодильник. Через три дні можна смакувати.

Олена Пономаренко, менянка



Овочі з грибами

Інгредієнти:

невеличкі огірки – 2 кг
печериці – 0,5 кг
болгарський перець – 7–8 шт
цибуля – 3–4 шт

Гриби (бажано маленькі) гарно промити, перець порізати на 4–6 частин, цибулю – півкільцями. Готуємо солоний розчин: на 10 склянок води одна склянка солі (склянка ємністю 250 мл). Гарно розмішуємо і замочуємо овочі з грибами на дві години, періодично помішуємо. Готуємо маринад із трьох склянок води, трьох склянок цукру і півтори склянки оцту. Через дві години зливаємо з овочів солону воду, на дно банок кладемо зубчик часнику, кріп, наповнюємо банки овочами, заливаємо гарячим маринадом. Стерилізуємо літрові банки 15 хвилин.

Помідори з хроном

Інгредієнти: помідори, олія, тертий хрін.

Для маринаду на 1 літр води:

200 мл оцту 9%
200 гр цукру
1 ст. л. солі

На дно кожної банки наливаємо 2 ст. л. олії і кладемо 2 ст. л тертого хрону. Ріжемо помідори дольками, наповнюємо банки. Кип’ятимо маринад, заливаємо банки і стерилізуємо. Півлітрові банки – 5 хвилин, літрові – 10 хвилин.

Джерело: Сусіди.City, Поліна Назаренко

Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram.

Теги: рецепти, консервація

Добавить в: