GOROD.cn.ua

Корисні страви з червоного буряка

 

Червоний буряк доступний для споживача весь рік. За своїми властивостями овоч є одним із найкорисніших. Його склад унікальний за вмістом цукрів, мінералів, вітамінів і цінних мікроелементів. За­вдяки концентрації природних антиоксидантів буряк сприяє профілактиці онкології та анемії. Ось чому його варто споживати регулярно. Пропонуємо топ-5 цікавих рецептів страв із буряка.

Буряк по-корейськи

Інгредієнти: буряк - 1 кг, часник - 7-8 зубців, перець гострий червоний мелений - 0,5 ч. л, коріандр мелений - 0,5 ч. л, со­няшникова рафінована олія - 1/3 склянки, оцет 9% — 4,5 ст. л, сіль за смаком.

Приготування: сирий очищений буряк натираємо довгою соломкою за допомогою терки для корейських салатів і змішуємо з часником, оцтом, сіллю та спеціями. Нагріти олію, але не доводити до кипін­ня, і влити в салат. Усе добре перемішати і на добу від­правити корейський буряк в холодильник.

Печений буряк із сиром та родзинками

Інгредієнти: 4 буряки, 200 г сиру фета, рукола, 4 столові ложки горіхів, 2 столові ложки меду, 2 столові ложки оливкової олії, сіль, перець, за бажання можна додати трохи часнику.
Приготування: ретельно вимити буряк, обернути його фольгою і поставити в духо­вку, розігріту до 200 С, приблизно на 40-60 хвилин. Горіхи смажити на сковороді про­тягом 2 хвилин. Вимити і висушити руколу. Нарізати фету скибочками. Очищений і охолоджений буряк очистити від шкірки і нарізати скибочками. Покласти руколу на тарілку, покласти на неї буряк, сир і горіхи. Усе це залити медом та оливковою олією.

Мільфей із буряка



Фото з сайту vremja-obedat


Інгредієнти: буряк: 1 - шт, авокадо - 1 шт, часник - 2-3 зубчика, петрушка, кмин, сік лимона, сіль, перець.
Приготування: буряк зварити чи за­пекти. Очистити, нарізати кільцями. Аво­кадо почистити, порізати, скласти разом із часником у блендер та зробити пюре. Додати сік лимона, подрібнену зелень, сіль, перець. Змастити кожен кружечок буряка пюре з авокадо, викласти один на другий.

Бурякова ікра

Інгредієнти: буряк - 500 г, помідори - 2,5 кг, морква - 500 г, цибуля - 500 г, бол­гарський перець - 500 г, часник - 1 головка, олія - 500 мл, сіль за смаком.
Приготування: буряк, моркву і цибулю почистити. З болгарського перцю видалити насіння і білу перегородку. З помідорів ви­далити зелену серцевину. Буряк, моркву, цибулю, перець і помідори подрібнити за допомогою блендера або пропустити через м'ясорубку. Посолити і варити на слабкому вогні 1,5-2 години, регулярно помішуючи. Наприкінці готування додати перемелений часник. Ікру розлити в чисті сухі банки і за­катати кришками. Банки поставити догори дном до повного охолодження.

Котлети з буряка в духовці

Інгредієнти: зубчик часнику, дві ложки борошна, 400 грам буряка, спеції за сма­ком, яйце, цибулина.
Приготування: цибулину очистити, на­різати кубиками. Буряк натерти на тертці. Змішати овочі, вбити до них яйце, додати борошно і приправи. Повинна вийти клейка маса. З отриманої суміші зліпити невеликі котлети, помістити у форму і випікати пів години при 200 градусах.

Буряк із коренем хрону

Інгредієнти: 2 буряки середнього роз­міру, 1 велике яблуко, 1 ч. л. тертого кореня хрону, половина лимона, насіння гарбуза, сіль, перець та олія за смаком.
Приготування: буряк очистіть, за­горніть у фольгу і відправте запікати при температурі 180 градусів приблизно го­дину, потім наріжте кільцями товщиною близько 5 мм. Яблуко, не очищаючи від шкірки, також наріжте кільцями, з кожного шматочка виріжте серцевину. Змішайте лимонний сік із олією і хріном. Заправте яблука з буряком приготованим соусом, посоліть, поперчіть і викладіть на тарілку, чергуючи кільця. Прикрасьте салат гарбу­зовим насінням.

Вінегрет із печерицями

Інгредієнти: 3 картоплини, 1 морква, 2 буряки, 2 солоних або маринованих огірки, 100 г печериць, помідор, яблуко, 1 ст. л. яблучного оцту, зелена цибуля за смаком, олія за смаком. Приготування: відваріть буряк, карто­плю і моркву, потім очистіть від шкірки. Гриби наріжте кубиками і обсмажте на олії. Відварені овочі, огірки та яблука наріжте кубиками, відправте в миску, туди ж викла­діть печериці і подрібнену зелену цибулю. Змішайте оцет з невеликою кількістю олії і приправте салат.

Джерело: kremenets.city

Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram.

Теги: буряк, рецепти, страви