У неділю, 31 травня, на Центральному ринку Чернігова у м’ясному павільйоні знайомих продавців довелося шукати. За прилавками продавці стоять не поруч, а через одного. Дотримуються дистанції в півтора метри. Тому багатьом довелося кидати звичні місця та йти на вільні. Від покупців відгороджені натягнутою прозорою плівкою. Трохи незручно. Але краще так, ніж ніяк.
Придивляюся через екран плівки на свинину. Найдорожчий ошийок — 120-140 гривень за кілограм (у таку ж ціну й відбірна телятина). Балик — 100-110.Стегно без сала — 110. На салі — 95-100. Лопатка — 80-90. Ребро — 90-95. Підчеревина — 80-110 (по 80 цицьки). Гомілка передня — 45, задня — 30 за кіло. Ніжки — 7-8 за штуку.
Лівер (без печінки) — 25-30 за кіло, печінка — 35-40. У таку ж ціну найдешевше сало. Залежно від товщини, є і по 50, і по 80. Обрізки сальні — 10-15 за кіло. Шкірки від сала — 35-40. Вуха — 35-40 за кіло. Хвости —10-15 за штуку.
У молочному павільйоні Центрального ринку трьохлітрова банка молока коштувала 50 гривень, сметани — 30-40. Сир домашній — 50-60 гривень. По 60 — жирніший, відтоплений разом зі сметаною. На «Ниві» домашній сир можна було купити й по 40 гривень за кіло. Але вже в обід, коли і покупців мало, і продавці роз’їжджаються.
Картопля стара — 17-18 за кілограм. Молода херсонська — 20. Буряк молодий — 25.
Цибуля ріпчаста старого урожаю —15-18. Цибуля зелена — 5-8-10, залежно від товщини пучка. Салат — 5. Кріп та петрушка в одному пучку — 8. Редис —15-20 гривень за пучок, у ньому 10-12 коренеплодів. Тепличні огірки — 35-40. Помідори дешевші. Шампіньйони — 55 за кіло.
Полуниця 80-90 гривень за кілограм. Черешня — 100 гривень за кілограм.
Тамара Кравченко, тижневик «Вісник Ч» №23 (1777), 4 червня 2020 року
Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш
Telegram.