На Центральному ринку Чернігова здешевшало м’ясо
Наталія Юрченко пропонує шматочок телятини для запікання
Наталія Юрченко з Березни відібрала мені телячих реберець на борщ, на 170 гривень. Майже кілограм. Загорнула в кілька пакетиків.
— Свята закінчилися, м’ясо трохи здешевшало, — додала.
Стегно теляче без кістки Наталія продає по 250-270, лопатка, вирізка — 250. Ошийок, рябчик — 230, каре (з ребром) — 220. Цілими великими шматками буде по 200 за кіло.
Реберця — 180-220. Биточок, шия — 200-220 грн за кіло.
Печінка теляча — 280, яловича — 200.
Яловичина: 230, яблучко — 240, стейк — 200, вирізка — 260, обрізки яловичі — 160 грн/кг.
Це в п’ятницю на Центральному ринку в Чернігові.
Свинина трохи дешевша. Вирізка без кістки, стегно — 170-180 грн. Биточок — 170. Ребра — 160 гривень за кілограм.
Сало, спинка і бочок — 150-180 за кіло. Підчеревок — 100. Копчене — 200 грн за кіло. З хорошим м’ясним прошарком, смалене на соломі — теж 200. Від 90 гривень — за солоне.
Птиця: півник бульйонний — 100-150 гривень за кіло, курка голошийка — 140-150 грн/кіло.
Півень простий великий — 230-240 грн за всю тушку. Можна варити холодне. Але свинячу ніжку радять додати все одно.
Минулої п’ятниці в молочному павільйоні вже є молозиво. Привезли з Количівки. Нарізають і продають по 200 гривень за кілограм.
Домашнє масло було 400-550 грн за кіло. Сметана — 65-70 гривень/пів літра.
Сир кисломолочний — 140-160 гривень, твердий — від 260 грн. Молоко — 60 гривень півторалітрова пляшка.
Яйця домашні — 70-95 гривень за десяток.
А в «Екомаркеті» саме — 29.90.
Картопля — 25-30. Фасують у пакети по два кілограми.
25-35 гривень просять за кілограм буряка. Морква трохи дорожча, 40 грн за кіло.
Цибуля — 20-40 гривень за кілограм. Червона — 45. Часник — 3-5 грн за головку. Зелена цибуля, петрушка та кріп (пучок) — 10 гривень.
Капуста білокачанна — 25-50 гривень за кілограм.
— Чого така дешева, — причепилася я до Володимира Самоїда. Це в нього невеличкі качанчики капусти по 25 гривень. Привіз городину з Новоукраїнського, що на Ріпкинщині. Торгує на боковому вході до молочного павільйону. Не щодня.
— Сам виростив. За скільки хочу, за стільки й продаю. Дешевша для пенсіонерів. Для багатих — он поряд в ящику така сама по 35, — жартує. Але качани, справді, один в один.
Капуста пекінська на лотках — 60-65 гривень за кіло.
Огірки свіжі — 130-180 грн. Помідори — 80-130. Солодкі — дорожчі. І про це пишуть на ціннику.
Яблука — 28-32 грн. Повненький целофановий пакет сушки — 50 грн.
Хурма — 60-100. Ананаси великі — від 150 гривень за штуку. Гранат солодкий турецький — 150 гривень за кілограм.
Мандарини — 80-120 гривень/кіло. Без шкірки в пакетах — по 60.
Виноград рожевий азербайджанський — 110.
Хороші пучечки калини — по 20 гривень.
Огірки квашені — 70 гривень за кіло. Їх виловлюють з банки з розсолу і продають в пакеті. Або кладуть у вашу банку. Так само і квашені яблука.
Олександр Коваль, чернігівець, продає яблука, квашені на меду. На прилавку стоять у великому прозорому пластиковому відрі. 100 гривень за кілограм виловлених яблук. З дядьком можна торгуватися. Поки пройшлася рядами, вже знизив ціну до 90.
— Майже літр меду на закваску яблук іде, — розхвалює продавець. — Зате ж смак особливий.
На пенсії Олександр перебрався в Трудове на Ріпкинщині. Там пасіка.
Півторакілограмове пластикове відерце меду в Олександра Коваля — 150 гривень. Квітковий, з поля. Пів літра — 80. Стільки ж, але в стільниках — 180.
— Коли яблука продасте, медовий розсіл куди?
— Виливаю, — здивував неекономністю чоловік.
Мочені яблука на базарі — 90-100 гривень.
Квасоля суха — 15 грн за стаканчик або рівномірний целофановий пакетик.
Насіння гарбузове — 15-20 грн/стакан. А без лушпиння — 60. Гарбуз — 15-20 гривень за кілограм. Продають порізаним, у пакетиках.
Гриби білі сухі — 240 грн за 100 грамів.
Джерело: фейсбук-сторінка "Вісник Ч", Олена Гобанова
Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш
Telegram.