Зі 100 до 60. У Чернігові подешевшали яйця

 

Від початку 2025 року в Чернігові, як і загалом по Україні, почала знижуватися ціна на яйця. Якщо наприкінці 2024 року, аби купити десяток домашніх яєць, потрібно було віддати 95 гривень, а подекуди і 110, то тепер їх ціна впала до 60 гривень, у магазинах ціна на яйця наразі стартує від 36 грн за десяток. Зокрема, основна причина зростання ціни на яйця в жовтні минулого року була зумовлена сезонністю, а також зменшенням пропозиції та складну економічну ситуацію.



«Перед Новим роком були дорогі яйця, по 90 і по 100 були, а зараз ціна падає, тому що, по-перше, кури почали домашні нестись і на інкубаторах ціна впала, відповідно, ми теж знижуємо ціну, ну а як? – Яка зараз ціна? – 70 грн. Ще минулого тижня були 80 грн, позаминулого – 90 грн. Зима тепла – кури несуться»,- Лариса Пузирна, продавчиня.

Проте дехто з продавців у Чернігові вважає, що ціна на яйця минулого року традиційно зросла з метою заробітку напередодні новорічно-різдвяних свят.

«Перед Новим роком завжди все дорожчає, через це і яйця були дорогі, а зараз уже по 60 грн – трішки дешевші»,- Світлана Коваленко, продавчиня.

Зростання цін на яйця в Україні в жовтні минулого року призвело також до зниження попиту. Наразі ціна стабілізувалась, і чернігівські продавці навіть прогнозують подальше зниження цін на яйця до весни.

«Я вважаю, що впаде ціна. По-перше, людей дуже мало. А сільські люди як не їхали, так і не поїдуть, бо вони прив’язані до своїх хат, то вони як вирощували, так і вирощують, а покупців поменшало, через це ціна падатиме, я так думаю»,- Лариса Пузирна, продавчиня.



Джерело: cheline.com.ua

Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram.

Теги: яйця, ціни, базар

Додати в:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
 

Коментарі (12)

Додати коментар
ruby_rose 9 квітня 2015 г. (14:06) #[1]
красиво) растете! )
польская кухня самая никакая в мире по-моему
кто-нить, видел где ресторан *польской кухни*?
и их зупа ни в какое сравнение ни с одним зупом в мире ))

wikid 9 квітня 2015 г. (17:35) #[2]
Р’С–РґРїРѕРІС–РґСЊ РЅР° [1]
Спасибо :)
Насчет ресторанов - да, у нас их маловато, польская кухня довольно домашняя. Но тем не менее вкусная, и если ехать в Польшу, то там в ресторане накормят ого-го как. Фляки, жур, бигус, колбаса, кровянка, пирОги, деруны, квашености - и все очень большими порциями.
E1 9 квітня 2015 г. (14:41) #[3]
Журек рулит!)
wikid 9 квітня 2015 г. (17:53) #[4]
Р’С–РґРїРѕРІС–РґСЊ РЅР° [3]
Рѕ, РґР°!
Filka 9 квітня 2015 г. (16:25) #[5]
Прикольно! А я сегодня окрошечку готовила, тоже захотелось кисленького супчика, да и под авитаминоз это блюдо всегда на пике популярности.
Вам уже пора видеоблоги начать снимать, мне кажется, харизма автора так бы больше передавалась)))
wikid 9 квітня 2015 г. (17:36) #[6]
Р’С–РґРїРѕРІС–РґСЊ РЅР° [5]
Вот я щас найду тысячу причин, почему этого делать не стоит :)
Azazelo 9 квітня 2015 г. (21:07) #[7]
"Не скучали по мне?" - как же скучали, скучали. Кто то когда то рульку обещал.
Рђ если вместо журека использовать березовый квас, заправленный ячменем, поможет? Рђ то РџРѕР»СЊС€Р° РґР°Р»РµРєРѕ, Р° делать журек лень. 
wikid 9 квітня 2015 г. (22:36) #[8]
Р’С–РґРїРѕРІС–РґСЊ РЅР° [7]
Боюсь, получится горячая окрошка :( Жур все-таки отличается от кваса
2001 10 квітня 2015 г. (02:18) #[9]
РџРѕ ингредиентам должно быть недурственно, надо будет попробовать 
Kara_ 10 квітня 2015 г. (09:09) #[10]
Урааа! Наконец-то!!!
Recruter 10 квітня 2015 г. (16:28) #[11]
очень аппетитно выглядит (особенно с чарочкой)
Lilya567 12 квітня 2015 г. (12:02) #[12]
Очень красиво, Жень  Льняная скатерть, глечик, СЂСЋРјРєР° .... Р·Р° первую фотку  - "отлично СЃ плюсом Р·Р° композицию"))... рецепт тоже отличный, спасибо.. Хотелось Р±С‹ еще пару историй Рѕ блюде... или анекдотов... РЅСѓ как Рѕ знаковых блюдах РІ истории человечества, Р±СѓРґСЊ то луковый французкий СЃСѓРї или итальянская пица Маргарита
 

Коментарі (12)

Додати коментар
ruby_rose 9 квітня 2015 г. (14:06) #[1]
красиво) растете! )
польская кухня самая никакая в мире по-моему
кто-нить, видел где ресторан *польской кухни*?
и их зупа ни в какое сравнение ни с одним зупом в мире ))

wikid 9 квітня 2015 г. (17:35) #[2]
Р’С–РґРїРѕРІС–РґСЊ РЅР° [1]
Спасибо :)
Насчет ресторанов - да, у нас их маловато, польская кухня довольно домашняя. Но тем не менее вкусная, и если ехать в Польшу, то там в ресторане накормят ого-го как. Фляки, жур, бигус, колбаса, кровянка, пирОги, деруны, квашености - и все очень большими порциями.
E1 9 квітня 2015 г. (14:41) #[3]
Журек рулит!)
wikid 9 квітня 2015 г. (17:53) #[4]
Р’С–РґРїРѕРІС–РґСЊ РЅР° [3]
Рѕ, РґР°!
Filka 9 квітня 2015 г. (16:25) #[5]
Прикольно! А я сегодня окрошечку готовила, тоже захотелось кисленького супчика, да и под авитаминоз это блюдо всегда на пике популярности.
Вам уже пора видеоблоги начать снимать, мне кажется, харизма автора так бы больше передавалась)))
wikid 9 квітня 2015 г. (17:36) #[6]
Р’С–РґРїРѕРІС–РґСЊ РЅР° [5]
Вот я щас найду тысячу причин, почему этого делать не стоит :)
Azazelo 9 квітня 2015 г. (21:07) #[7]
"Не скучали по мне?" - как же скучали, скучали. Кто то когда то рульку обещал.
Рђ если вместо журека использовать березовый квас, заправленный ячменем, поможет? Рђ то РџРѕР»СЊС€Р° РґР°Р»РµРєРѕ, Р° делать журек лень. 
wikid 9 квітня 2015 г. (22:36) #[8]
Р’С–РґРїРѕРІС–РґСЊ РЅР° [7]
Боюсь, получится горячая окрошка :( Жур все-таки отличается от кваса
2001 10 квітня 2015 г. (02:18) #[9]
РџРѕ ингредиентам должно быть недурственно, надо будет попробовать 
Kara_ 10 квітня 2015 г. (09:09) #[10]
Урааа! Наконец-то!!!
Recruter 10 квітня 2015 г. (16:28) #[11]
очень аппетитно выглядит (особенно с чарочкой)
Lilya567 12 квітня 2015 г. (12:02) #[12]
Очень красиво, Жень  Льняная скатерть, глечик, СЂСЋРјРєР° .... Р·Р° первую фотку  - "отлично СЃ плюсом Р·Р° композицию"))... рецепт тоже отличный, спасибо.. Хотелось Р±С‹ еще пару историй Рѕ блюде... или анекдотов... РЅСѓ как Рѕ знаковых блюдах РІ истории человечества, Р±СѓРґСЊ то луковый французкий СЃСѓРї или итальянская пица Маргарита