”Моцарелі” від “Базису” - український присмак італійських традицій.
ЦІКАВО Як вдало сказав колишній житель Чернігова, який, як і багато наших містян, переїхав працювати до Києва, у світі існує три різновиди піци — італійська, американська і “по-чернігівські” від “Базису”, причому остання йому смакує найкраще. Повертаючись до рідного міста, він кожного разу намагався знов покуштувати улюбленої “чернігівської” піци, та, навіть, взяти із собою до столиці.
В чому секрет улюбленої “чернігівської” піци, яка вже 32-й рік має своїх стійких прихильників серед усіх жителів та гостей міста, як юних, так і зрілих, причому, незалежно від товщини гаманця? Рецепт цього блюда було розроблено ще далекого 1986. Сьогодні молодому поколінню важко уявити, що таке “залізна” інформаційна завіса, та як це — жити без інтернету. А тоді, 32 роки тому, було саме так! Ось так, шляхом майже “сарафанного радіо” та спроб поєднання інгредієнтів і народився смак “італійського” блюда у місцевому “чернігівському” виконанні. Але ця спроба нестандартного поєднання місцевих інгредієнтів досить сподобалася нашим мешканцям. З того часу з'їдено щонайменше 40 млн штук “чернігівських” піц.
За час існування мережі піцерій “Базис” були неодноразові моменти, коли нові відвідувачі, які “зросли” на класичному італійському рецепті піци, спочатку (особливо “на око”) взагалі не сприймали “чернігівську” піцу, але після спроби “на зуб” змінювали своє перше враження на протилежне. Так само і традиція, яку привнесли студенти — найперші “фан-клубівці” “Базисної” піци — їсти піцу двома виделками — це суто наш місцевий “ритуал”, який дивує нових відвідувачів.
Але йшли часи, розширявся “досвід” гурманів нашої піци. З'явилася велика “максі-піца”, збільшилася кількість смаків, до звичних “двох виделок” додалися й ножі.
А тепер далі: “Базис” пропонує лінійку нових смаків “Моцарелі”, яка поєднує звичне нашому покупцеві тісто з новими інгредієнтами. Але головна зміна, яка сталася в рецептурі цього продукту — це сир. Класичний рецепт “Базис-піци” використовував один із різновидів сирів “старорадянської” лінійки, який останні майже 25 років виробляє для цієї мережі постійний виробник з Черкаської області. У новій лінійці сиру, по-перше стало більше, а по-друге — він абсолютно новий.
Справа в тому, що “Базис” крім виготовлення піци займається ще й дистрибуцією провідних українських виробників на території Чернігівської області. З першого дня появи молокопродуктів під ТМ “Ферма” саме “Базис” став постачальником цього товару до супермаркетів, магазинів та закладів ресторанного господарства. А позаминулого року генеральним директором компанії “ТЕРРА ФУД”, яка виробляє ці смачні продукти, став один з провідних експертів молочного ринку Європи, “сировар” у третьому поколінні містер Фортунато Гуадалупі, під керівництвом якого ТМ “Ферма” і розробила саме справжню “Моцареллу”, з якої колись і народилася класична італійська піца.
Треба сказати, що технологи “Базису” не вперше “експериментують“ із сиром взагалі, та “Моцареллою” зокрема. Однак більшість сирів, на яких було “приліплено” назву “Моцарелла” насправді більше нагадувало сирні продукти або плавлений сир. Продукт під ТМ “Ферма” настільки вдало поєднався із смаком “піци — по чернігівські”, що мережа “Базис” вирішила ввести це поєднання під новою лінійкою “Моцарелі”. Отже, запрошуємо всіх скуштувати улюблену піцу від “Базису” з “італійським присмаком”. Хочемо заспокоїти прихильників класичної піци від “Базису” - вона залишилася, причому, традиційно, по досить привабливих цінах.
Смачного!
"Базис"
Смачного!
"Базис"
Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш
Telegram.