Ціни на сезонні продукти у Чернігові зросли майже вдвічі
На чернігівському центральному ринку робить закупи значна кількість містян. Журналісти поцікавились у продавців в яку ціну можна купити базові овочі, фрукти та м'ясо.
Картопля, в залежності від якості (дрібна чи крупна) 5-8 грн. за кілограм.
Морква - 25-30 грн.
Буряк - 15-25 грн.
Капуста білокачанна - 20-25 грн.
Цибуля ріпчаста - 40 гривен, при гуртових закупках - 27-30 грн. (в минулому році була 8-10 грн.)
Помідори - 50 грн.
Огірки (тепличні) - 70 грн.
Баклажани - 80 грн.
Перець червоний солодкий - 60-85 грн.
Перець "Білозірка" - 60 грн.
Ціни на зелень зросли в середньому на 5 грн. 100 грам зеленої цибулі - 15 грн., кріп - 25 грн., салат - 15 грн.
Місцева слива - 25 грн.
Виноград молдавський синій - 50 грн.
Апельсини - 85 грн. (у минулому році 38-45 грн.)
Диня (Узбекистан, Азербайджан) - 50-85 грн.
Кавуни одеські - 25 грн.
Українські яблука - 20 грн. (в минулому році на 6 грн. дешевше).
Сало - 170 грн.
Підчеревок - 200-250 (в минулому році була 150 грн.)
Ребра яловичі - 100 грн.
Яловича вирізка - 140 грн.
Яловиче стегно - 170 грн.
Сир м'який домашній - 80 грн.
Молоко домашнє - 35 грн. за літр.
Сметана - 40-50 грн.
Джерело: телеканал "Новий Чернігів"
Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш
Telegram.