«65 гривень за кілограм»
На городі у пенсіонерки 61-річної Євдокії Карацюби з села Оболоння Коропського району купа гарбузів.
— Беріть корзини, ножі. Буряки — раз, помідори — два, кукурудза — три, картошка — чотири, капуста — п’ять, — запрошує до роботи.
— А що це за капуста у вас в сітках? На продаж?
— То щоб не клювали циплята.
— Так багато гарбузів, куди їх?
— Хазяйству тремо, а насіння здаєм. У цьому році 65 гривень за кілограм. Воно не важке, у відеречку трилітровому кіло сімсот як тільки вибрали з гарбуза, а як висушили — 900 грамів. Сушу на печі, бо інакше не приймають.
— А як вони розпізнають на печі чи в духовці? По кольору?
— Ні, як з печі, то з них таке лушпиння прозоре летить.
— Як звозите гарбузи до хати, чи стягуєте?
— Коня запрягаєм, брик і тут.
Ірина Глотова, Вікторія Товстоног, тижневик «Вісник Ч» №42 (1796), 15 жовтня 2020 року
Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш
Telegram.