Домашня полуниця — солодка, соковита, запашна, м-м-м! Такою ягодою, вирощеною власноручно, годує земляків Ірина Бульба з Ладана Прилуцького району.
- Мені 50 років, працюю в КЗ "Іванківський ліцей" Ладанської селищної ради, моя посада — асистент учителя, — розповідає про себе Ірина Бульба. - Полуницю ми з чоловіком Євгенієм учились вирощувати самі. Спочатку ростили тільки для себе, а що залишалось — продавали, Позаминулого року збільшили ділянку під полуницю до півтори сотки. У нас ранній сорт — “Ольвія”. Саджанцями поділилась моя колега (їхня сім'я любить вирощувати цю ягоду, має багато сортів).
Полуницю вирощувати важко: треба вчасно полоти, прибирати вуса, поливати. Цього року вона перезимувала гарно, дощів було достатньо, але весна видалась холодною, із пізніми заморозками, то ми переживали, щоб не померзла. На щастя обійшлося.
Першими стиглими плодами полуниця порадувала неочікувано рано — 11 травня (хоча зазвичай дозріває на два тижні пізніше). “Ольвія” дала чудовий урожай. Якщо хороша погода, достигає швиденько. Збирати її мені допомагають чоловік і мама, Ніна Павлівна. Свої ягоди ми продаємо здебільшого в Прилуках маленькими відерцями по 2-3 кг. Ціна - 80-100 гривень за кіло.
Дуже важливо, коли твою роботу цінують, пишуть про неї відгуки. Один з останніх розчулив особливо: “Дякую за полуницю! Смачна, запашна. Нагадала нам домівку, — показує Ірина повідомлення від покупчині — вимушеної переселенки з Донбасу. І наостанок додає:
- Літо пахне полуницею, травами, квітами, а дуже хочеться відчути запах миру і спокою, впевненості в завтрашньому дні...
Джерело: газета “Гарт”, Аліна Ковальова
Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш
Telegram.