GOROD.cn.ua

Підприємниця Валентина Шуляк і поріже, і накрутить. Сало подорожчало на 20 гривень

 

У м’ясному павільйоні в базарний день у Городні голосно деренчить електром’ясорубка. Фарш з купленого м’яса можна накрутити тут же, причому безкоштовно.



— У кожного продавця своя м’ясорубка, — підтверджує 58-річна Валентина Шуляк. — Стегно з маленькою кісточкою — 110 гривень за кілограм. Фарш теж 110. Ви купили, я зразу перемолола, якщо треба. Ошийок — 135-140. Жирний дешевше. Свиняча гомілка — 50 гривень за кілограм.

Ми — підприємці, худобу в людей купляємо. І своїх свиней вирощуємо.

Сало — від 70 до 120 гривень.

Продавці кажуть, за тиждень-два сало здорожчало гривень на 20.

— Перед Покровою дуже добре брали ніжки, гомілки. Всі ратиці розібрали, були по 15 гривень штучка, — каже Валентина Степанівна.

Свинячий лівер (легені, нирки) продають по 40 гривень за кілограм. Лопатка без кістки
— 120, з кісточкою віддають за 100. Вирізка — 135, гуляш — 110.

На рядах сало, не надто товсте, — 62 гривні. Трохи далі — 75, 95, 110, 115, 120. В залежності від товщини сала і наявності м’ясного прошарку. Дешевше — без смужечок м’яса взагалі, за 120 — хороший прошарочок. Спина — там і сало, і м’ясо —140 гривень за
кілограм. Як хороше м’ясо.

* * *

У Прилуках на базарі сало ще дорожче. Продавці говорять, ціна піднялася місяців зо два тому.

Підчеревину продають по 140 гривень за кілограм. Товсте, з хорошим прошарком м’яса. Не таку шикарну віддають і за 120. А без ніякого прошарку можна знайти навіть за 70. Так само і щоковина з м’ясом (70 грн/кг). Тонке (задочок) віддавали за 60. Сало зі спинки — 100-130.

Свинячі ніжки задні — по 30 гривень за кілограм, передні — 50. Ратички — 20 грн/кг.

М’ясо в Прилуках: биток (без кістки) — 120-130 грн/кг, ошийок — 130-150. З кісткою —110-120, баранина з кісткою — 110 грн/кг, ребра — 100 грн/кг, телятина, балик — 200 гривень за кілограм.


* * *



На прилавках пропонують м'ясні обрізки по 20 грн з припискою на ціннику "Для Тищенка".

Нагадаємо, 25 жовтня народний депутат з партії "Слуга народу" Микола Тищенко заявив, що на Бесарабському ринку у Києві сало коштує "десь від 50 до 100 гривень за кілограм", а гречка коштує "12 гривень за кілограм".

Газета «ВісникЧ» №43 (1850) від 28 жовтня 2021, Вікторія Товстоног

Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram.

Теги: Городня, Прилуки, базар, м'ясо, ціна