М’якенькі та пухнасті – так про своїх бджіл розповідає пасічник з Новгорода-Сіверського Віталій Кром. Бджоляр за покликанням – каже він про себе і відкриває таємниці виготовлення з меду мила, крему та напою.
Віталій став бджолярем, відколи років з 10 тому йому подарували один бджолиний рій. До цього любив їздити на пасіку до рідного дядька. Припускає, що бджолярство - то спадкове.
Його прадід мав до 300 вуликів. Каже, що до розмірів дідівської пасіки ще не доріс, у Віталія їх - 40.
За словами бджоляра здавати мед заготівельникам за оптовими цінами зараз невигідне. Тому відкрив своє власне сімейне виробництва і навчає цього інших бджолярів.
Джерело: "Суспільне Чернігів"
Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш
Telegram.