Кондитерські шедеври Катерини Кравцової беруть людей у солодкий полон
Кондитерська справа для Катерини Кравцової з Городні не була мрією дитинства чи особливим захопленням, просто по закінченню школи дівчина вирішила отримати професійну освіту кухаря і кондитера. Вибір розумний, бо навіть як не доведеться працювати за фахом – у житті знадобиться. Захопилася майстриня солодкою справою вже у процесі навчання, під час практики в одному з престижних ресторанів Чернігова, коли їй раптом доручили виготовити весільний торт, ще й двоповерховий. Попри хвилювання – впоралася!
До речі, училище Катерина закінчила з відзнакою, отримавши п’ятий розряд кондитера і кухаря, а це, між іншим, – старший спеціаліст, що для випускниці достатньо високий рівень. Проте дипломи і рівні не дуже цікавили майстриню – її захопила магія професійної творчості.
– «Тренувалася» спочатку на рідних та близьких, яким торти й тістечка робила навіть не до свят, а просто так. Якщо щось не так – свої скажуть про недоліки в подробицях і не дуже образяться. Отак і напрацювала досвід. Поступово почала братись за копіткі й непрості замовлення, експериментувати з дизайном і прикрасами. Хоч і досі переконана: головне у кондитерському виробі – смак, а прикрасити, маючи арсенал сучасних засобів, то не проблема, – зазначила майстриня.
Над смаком і балансом Катерина «чаклує» годинами. Наприклад, на всім відомий торт «Наполеон» витрачається майже повний світловий день. Трохи менше зусиль потребує знову ж таки справжній «Медовик». А найпростішими у виготовленні традиційно є бісквіти. Окремим захопленням майстрині є виготовлення кап-кейків. Ці невеличкі смачні кексики є справжніми острівцями свята і гарного настрою, особливо якщо прикрасити їх з натхненням.
Маючи шестирічний досвід кондитера, Катерина прагне вивести своє захоплення з формату хобі в формат підприємництва й основної діяльності. Про це вона замислювалась ще до повномасштабного вторгнення, але війна поставила більшість планів на паузу. І поки триває невизначеність, майстриня поступово купує професійне обладнання – духові шафи, планетарний міксер та інші необхідні кондитеру інструменти.
Джерело: "Новини Городнянщини", Павло Дубровський
Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш
Telegram.