Кафе «Анкорн» перший фаст-фуд у Городні годує третину міста
Кафе «Анкорн» — перший фаст-фуд у Городні. Його засновник Антон Гармаш любить жартувати, що його заклад поки ще не «МакДональдc», але хто-зна? Проте до концепції фастфуду пан Антон зробив свій особливий підхід — звичні страви для швидкої вуличної кухні мають бути максимально якісними, натуральними і корисними.
— Відповідальне ставлення до якості — це фаст-фуд зі здоровою філософією. Такий підхід починається з відмови від напівфабрикатів, особливого підбору якісних і виключно свіжих продуктів. Так, котлети для наших бургерів ми робимо зі свіжої курятини від перевіреного й відповідального постачальника. Також ніколи не використовуємо сирних продуктів, лише натуральний сир високої якості, — пояснив керівник «Анкорну».
Свого часу Антон помітив, що чимало чізбургерів, піц, самси та інших виробів кафе дорослі купують для своїх дітей, тому замислився над створенням здорового дитячого меню. Так в асортименті «Анкорну» з’явилась нова випічка й особливий напій — молоко з шоколадом, спеціально для наймолодших клієнтів.
Дослухаються тут й до особливих побажань дорослих споживачів. Так, до меню додалась слойка із сьомгою — спеціально для любителів рибних страв, а на запит віруючих — пісні гамбургери, в яких м’ясні компоненти заміщені грибами. Для вибагливих клієнтів мають особливу пропозицію — можна виготовити бургер зі складовими, які побажає клієнт. Родзинкою фаст-фуду є справжній український хот-дог з салатом, капустою і морковою.
Основний асортимент чималий: тут готують вісім різновидів бургерів, до п’ятнадцяти найменувань випічки та сім видів піци. І все це при тому, що більшість замовлень виконуються всього за кілька хвилин. Виключенням є тільки піци, проте їх можна замовити телефоном заздалегідь й за той час, поки вони готуються, виладнати якісь свої справи, а потім просто забрати готові без очікування.
На десятому році свого існування кафе швидкої їжі годує близько третини нашого міста щомісяця. Звичайно, можна було б і більше, аби була доставка, проте організовувати такий сервіс самостійно поки нерентабельно. Підприємець зазначив, що охоче скористався б послугами кур’єрської служби, якої у нас, на жаль нема, хоч запит на подібні послуги вже давно назрів одразу у кількох підприємців.
Антон працює разом із трьома найнятими працівницями — Тетяною Шафієвою, Яною Шатило і Тетяною Приходько. У чотири пари рук вони справляються навіть із піковими навантаженнями «базарних» днів — четверга і неділі. Чимало клієнтів трапляється і по вівторках, а решту днів кафе працює спокійно і неспішно, маючи лише один вихідний у понеділок. Кажуть, що можуть впоратися і з більшим напливом і нагодувати не третину, а половину міста.
В процесі розвитку заклад випробовував різні напрямки. Свого часу він мав чималий асортимент морозива й виробляв попкорн, проте практика показала, що для закладу швидкого харчування такі опції є зайвими, не мають достатнього попиту й лише відволікають від основної діяльності. Пошук асортименту триває постійно. Антон дослухається до побажань відвідувачів і вивчає новинки асортименту у колег по галузі, тому час від часу з’являються нові пропозиції. Якщо вони знаходять підтримку у клієнтів, то приживаються у меню «Анкорну» надовго.
Такий підхід невипадковий, бо ще однією вимогою успішного фаст-фуду є його рентабельність. Підприємець не приховує того, що націнка на його продукцію становить всього 20% від собівартості, а заробляє він виключно з обігу — тобто, з кількості проданих бургерів, булочок і піц, як це прийнято у всьому цивілізованому світі. І якщо достатнього попиту нема — пункт виключається з меню закладу.
А ще вражає цілком розумний підхід Антона Гармаша до підприємництва.
— Я не прагну завойовувати увесь ринок швидкої їжі в місті, громаді чи рівнем вище. Колись я вже мав цілу мережу подібних закладів, проте доля разом із життєвим досвідом навчили мене цінувати не бізнес і заробіток, а родину та час, присвячений рідним і близьким мені людям. Тому я намагаюсь працювати так, щоб мати таку можливість.
Джерело: “Новини Городнянщини”, Павло Дубровський
Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш
Telegram.