GOROD.cn.ua

«Генеральське» сало по 300 гривень. Ошийок - по 180. Сир - по 80

 

Свинина подорожчала. Особливо сало. За гарну боковину з м’ясним прошарком на Центральному ринку в Чернігові просять до 300 гривень. Товсте без прошарку — 200-250. Тонше, з прошарочками м'яса — 150-180. Підчеревина —теж 200. Сало, тоненьке — 150 гривень за кілограм і навіть 120. Щоковина —130.



Валентина Василенко пропонує шматок стегна

— Сало смачненне, м'ясо добренне, — запрошує купувати свинину Валентина Василенко з Березни — Реберця — по 140, м'якоть без сала і без кісток — по 150. Вершечок стегна — 150. Ошийок — 180. філеєчка (вирізка) — 180. Обрізні кісточки для супу — по 40 гривень.

За стегно без кістки в м'ясному павіль­йоні правлять 160 грн/кг. З кісточкою — 140-150 грн/кг. Ребро —140-150. Лопатка з кісточкою —140 грн. Баличок —150-160. Ошийок — 150-200. 140 гривень, якщо з реберцями. «Яблучко» —150-160. Хоч запікай, хоч шашлик смаж.

Ратички — по 15 гривень за штучку, рило — по 20 гривень за кілограм. На холодець. Голінка — по 50 грн/кг.

Обрізі — по 120 грн/кг. Ребра, обрізані на борщ, — по 25 гривень за кілограм. Мозок свинячий —по 70 грн/кг.

Печінка свиняча — 60 грн/кг, теляча — по 75-80 грн/кг.

Яловичина (з дорослих тварин) —140- 150, без кісток. М'якоть телятини — по 140- 180, 130 гривень — на реберці. Рябчик —130. Обрізі — по 120. Реберця —100-140.

Курочки домашні — по 90- 120 гривень за кілограм. Супо­вий набір з печінкою і лапами — 35 грн/кг. Стегенця домашніх курей — 100. Філе куряче — 135 грн/кг.

Великі городнянські курячі яйця — 65 гривень, з Київщини — 53 гривні за десяток. Розмір такий самий. У павільйоні город­нянські проштамповані — по 50 грн/десяток.

У молочному павільйоні сир домашній (творог) — по 80 гри­вень за кілограм. Масло домашнє — по 250-300 грн/кг. Молоко — 30-35 гривень за півторалітрову пляшку. Вершки — по 45 гривень за півлітра, сметана — 40.

Домашній твердий сир (брин­за, сулугуні) — 170-220 грн. Брусилівський — 160 -170.

Зелень (кріп, петрушка, цибу­ля, базилік) — по 10 грн/пучок.

Є зелена спаржева квасоля в стручках, по 60 гривень за кілограм. Квасоля суха — по 15 гривень за стакан.

Пучок редиски — 20 грн. Огірки тепличні — 70-80 грн/кг. Гірші, «неформат», віддають за 40 гривень. Домашні помідори — по 50-60 гривень. Недозрілі бурі — по 45.

М’ясистий товстостінний червоний перець — 70 гривень за кілограм. Гірший -40-60.

Цибуля звичайна — 35 грн/кг, біла і фіо­летова — по 60. Сіянка — по 100 гривень.

Морква — 20-30, капуста білокачанна —10-20, цвітна —110. Буряк — по 20-35 грн/кг. Гарбуз — по 20 гривень. Картопля крупна — 7-10 гривень за кілограм. Часник — по 10-15грн/штука.

Сливи — 20-25. Малина — 40-50 грн/стакан.

Диня — 65 грн/кг, кавун — ЗО. Виноград — 50-60 грн/кг, дуже багато сортів.

Вологі волоські горіхи — 20-30 грн/кг.

Мед (різнотрав'я) —150 гривень за літр (півтора кілограми). Інші продають по 80-100 гривень за півлітрову банку.

Гриби маслюки — по 60 гривень за кілограм.

Джерело: газета “Вісник Ч” від 06.10.2022, Олена Гобанова, фото автора

Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram.

Теги: продукти, ціни, ринок