Мобильная версия сайта Главная страница » Новости » Людям про людей » Скуштувати на смак Італію в Чернігові дуже prosto

Скуштувати на смак Італію в Чернігові дуже prosto

Блакитна, як весняне небо, – з матчею, червона, як палке кохання – з паприкою, помаранчева, мов яскраве сонце, – з куркумою, а ще неймовірно смачна та корисна – це Prosta pasta. Коли закохані беруться відкривати власну справу, яка їм до душі, то, безперечно, в неї буде успіх.



Дівчина з усмішкою, яка зачаровує, Анастасія Безугла разом зі своїм коханим Вадимом Аксьоненком відкрили власну справу з виробництва справжньої італійської пасти, яка стала до смаку вже багатьом чернігівцям. Як італійська кухня підкорила серце дівчини, вона розповіла «Деснянській правді».

– Насте, ти ведеш яскравий блог в Інстаграмі, в якому ділишся з дописувачами смачними рецептами. Звідки така любов до приготування їжі і де ти навчилася так готувати?

– Я вже 5 років живу у Чернігові, сама родом із села Волосківці Менського району. На ведення блогу мене підштовхнув карантин. Коли я багато часу проводила вдома через те, що не було роботи, почала готувати і викладала це в історіях Інстаграму. Друзі та дописувачі позитивно реагували на мої рецепти та цим надихали мене на подальший розвиток блогу.

– Ким ти працюєш?

– Я працюю в Національному університеті «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка секретарем.

– А яка професія у Вадима?

– Він – творча особистість, працює в театрі тіней «DeLight». До того, як ми почали зустрічатися, він взагалі не готував. Але потім він також став проявляти цікавість до кулінарії та іноді допомагати мені у приготуванні страв. На даний момент тісто для пасти робить тільки Вадим. Тож тісто для нашої пасти готується чоловічими руками, тому що його замішувати потрібно довго і важко.

– А чи є у вас професійна машина для замішування тіста?

– Так, в нас є така машина, але все одно в кінці його потрібно хвилин 10 замішувати руками, тому що справжня паста потребує ручного замішування.

– Скільки часу ви витрачаєте на приготування пасти? Ви ж працюєте.


– Через карантин у Вадима поки що немає гастролей, тому він проводить більшість за виготовленням пасти. А взагалі коли ми починали власну справу, замішування тіста для однієї-двох пачок пасти займала до 3 годин. Якщо враховувати час, коли паста висохне, виробництво однієї пачки займає 24 години роботи.
Зараз, коли в нас з’явився професійний комбайн для замішування тіста, можна за годину вимісити до 10 видів тіста з різними смаками.

– Насте, чому ви з Вадимом почали займатися виробництвом саме пасти, а не пельменів, наприклад, чи випічки?

– Вадим, напевно, душею десь народився в Італії, і «хворіє» цією романтичною країною. Тому страви італійської кухні є одними з найулюбленіших в нашій сім’ї. Тому одного разу, коли я куховарила дома, мені захотілося приготувати суп із домашньою локшиною. І Вадиму там сподобалася локшина, що він запропонував мені готувати домашню пасту. Одного разу коли я приїхала з села додому в Чернігів, побачила у квартирі прикрашений пакунок. Я відкрила його і побачила нашу першу машинку для приготування пасти. Цим подарунком він підштовхнув мене вперед для подальшого приготування домашньої пасти.

Півроку ми готували пасту для себе, друзів, батьків, яких «підсадили» на її оригінальний смак, і самі також вже більше року не вживаємо магазинної пасти.

– Чи справді домашня локшина смакує по-іншому у порівнянні з магазинною?

– Так, і різниця дуже помітна. Знаєте, як торт: є магазинний, а є домашній. Такі ж відчуття у нас зі смаком пасти. Тому коли пасту почали замовляти друзі, ми вирішили розпочати масштабніше виробництво і продавати пасту через інтернет.




– Де можна придбати вашу пасту?

– Ми реалізовуємо пасту не тільки через Інстаграм, а співпрацюємо з магазином «Амстердам». У подальшому плануємо співпрацювати і з іншими торговими точками, і не тільки у Чернігові.

– Де ви виробляєте пасту? Вдома або орендуєте приміщення?

– Поки що вдома, бо у нас це займає не так багато часу і не настільки великі об’єми. В подальшому ми плануємо розширення і виготовляти пасту не в домашніх умовах.

– Як з’явилася назва бренду Prosta pasta?

– Ми дуже довго розмірковували над назвою, як з Вадимом, так і з друзями. Я робила замальовки логотипу, шукаючи цікаві ідеї в інтернеті, і дійшла висновку, що навіщо все ускладнювати, якщо все дуже просто – так і вирішили назвати нашу пасту Prosta pasta.

– Скільки видів пасти ви виробляєте? І чи тільки пасту?

– На даний момент ми виробляємо 5 видів пасти за формою, а ще є багато різних смаків. Також у нас є напівфабрикати – італійські пельмені тортелліні та равіолі.

– У вас є і незвична блакитна паста, і з куркумою, і з паприкою – як ви вигадуєте смаки?

– У нас є близько 10 різних смаків, наприклад, сподобався нам блакитний колір – і тоді ми шукаємо натуральний барвник. Так ми експериментували з різними продуктами, з яких можна витягнути такі незвичні кольори.

– Насте, яка паста твоя найулюбленіша?

– Це ж наша дитинка і кожен свій виріб ми любимо. Ми дуже часто і снідаємо пастою, і обідаємо, і вечеряємо пастою. З пасти можна робити і пироги, і перші страви, і навіть десерти.

– Ваші рідні, батьки їдять тільки вашу пасту, або іноді купують магазинну?

– Іноді мама купляє для супу макарони, але якщо готувати пасту з соусом, то звичайно це тільки наша домашня паста. Наші друзі повністю відмовилися від магазинної пасти і їдять тільки нашу.

– Насте, ви така струнка, вродлива дівчинка, їсте пасту кожного дня, чи правда, що від справжньої пасти не буде зайвих кілограмів?


– Ми виготовляємо пасту тільки з борошна із твердих сортів пшениці. Через брокерів замовляємо борошно із Італії під назвою – семола (в перекладі це «манна крупа»). Вона більш корисна і не така калорійна, як борошно з м’яких сортів пшениці. Якщо не їсти багато, ніякі зайві кілограми не з’являться. А більшість барвиників ми вирощуємо власноруч на своєму городі, вони максимально корисні для організму. Також у нас є фітнес-паста з цільнозернової муки, вона ще менш калорійна, її можна вживати дівчатам, які худнуть та правильно харчуються.

– Чому саме італійське борошно? Чи не має аналогів такого ж в Україні?

– Ми починали виробляти пасту саме з українського борошна, але паста з неї була дуже крихка. Тому українське борошно не виправдало наших сподівань і ми почали замовляти справжнє італійське.

– Чи плануєте новинки?

– Ближче до літа плануємо виробництво домашніх соусів для пасти, а також лазаньї – щоб одразу її можна було дістати з морозильної камери та приготувати. Для тих діток, у яких непереносимість глютену, плануємо виробляти спеціальну пасту без зернових.

– Яка у вас мрія?

– Взагалі ми мріємо відкрити маленьке кафе. Тому чекаємо моменту, коли стабілізується ситуація з карантином, і тоді вже будемо реалізовувати свої плани з власним закладом у цікавому європейському форматі.

Джерело: газета "Деснянська правда", Поліна Могінська

Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram.

Теги: паста, Безугла, Аксьоненко, Могінська

Добавить в: