На 1 455 харчових об’єктах Чернігівщини виявлено порушення санітарних норм
Про це повідомив головний державний санітарний лікар Чернігівської області Микола Донець.
Він розповів, що в цьому році проведено 6,5 тисяч обстежень харчових об'єктів в 22% з них виявлено порушення. Зокрема, на молокопереробних підприємствах проведено 143 обстеження, порушення зафіксовані в 14 випадках. По показниках безпеки досліджено 9 205 проби, в т.ч. 1 014 проб продукції молокопереробних підприємств. Відсоток харчових продуктів, які за медико-біологічними показниками не відповідали нормам, залишається стабільним: 3,2 – в цілому по харчових продуктах, 1,5 - по молокопродукції. Спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових токсикоінфекцій за 5 місяців поточного року не відмічено. Зареєстровано 2 випадки захворювань ботулізмом (потерпіло 2 особи). Причиною захворювання стало вживання консервованих грибів та в'яленої риби домашнього приготування.
Газета «7 дней» №32, 26 червня 2002 року
Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш
Telegram.