Лікар Василь Марченко: «Найкраще тамує спрагу березовий сік»
Лікар Василь Марченко: «Найкраще тамує спрагу березовий сік»
— Найкраще тамує спрагу березовий сік, — говорить головний лікар Талалаївської центральної районної лікарні Василь Марченко.
У травні це може бути консервований березовий сік. Або квас на основі березового соку. Для зброджування і смаку у нього додають сухофрукти та хліб.
— Добре в спеку пити хлібний квас на основі звичайної води. Чи просто криничну воду, перевірену в лабораторії, — наголошує Василь Тимофійович. — Або ж узвар.
А от солодкі напої лікар вживати не радить. Лимонади, тархуни, пепсі-коли зазвичай на ароматизаторах і підсоло-джувачах, тож користі від них небагато.
Тамара Кравченко, тижневик «Вісник Ч» №19 (1409)
Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш
Telegram.
Теги: березовий сік, спрага, літо, «Вісник Ч», Тамара Кравченко