Ірина Кубрак із Конятина закриває салат із огірків та мівіни
Про такий рецепт навіть ніде не чула і не зустрічала в інтернеті. А коли їхала у автобусі до Чернігова, то почула, як Ірина Петрівна розповідала його своїй знайомій. Кажу, розкажіть і читачам газети. Вона залюбки розповіла про підготовку до зими. Адже з появою перших овочів стартував і сезон заготівлі консервації.
Сім’я Кубраків багатодітна, пара вже зустріла своє 30-річчя подружнього життя, навіть вінчались. Мають і трьох онуків. Тому завжди багато консервують, щоб всім вистачило.
– У нас всі діти люблять салат з мівіною. Роблю так: нарізаю 4 кілограми огірків кільцями. Додаю пачку мівіни, по 1 склянці цукру, олії і залишаю 2 години, щоб пустило сік. Потім додаю 80 грамів оцту і накладаю у півлітрові баночки
та стерилізую, виходить 8 баночок. Так само роблю і з гірчицею, – розповіла Ірина Петрівна.
Вже господиня замаринувала більше 40 літрових баночок огірків. Помідори закриває у 1,5-літрові банки. Робить томатний сік. Цього року ще сезон тільки розпочався, а вже встигла закрити 15 3-літрових банок компоту із білого нали- ву, сюди ще крім яблук добавляє шматочки лимону. Закривала і компот із абрикосами без кісточок, із йошти.
– У мене завжди 300 банок консервації, а то і більше. Вже цього року купила 4 упаковки кришок. Цукор ми купує- мо відразу по 3 мішки на сезон. У мене нічого не пропадає, намагаюсь все довести до ладу, бо взимку поїмо з апе- титом. Заморожування нині не надійне, і яка буде ситуація із електроенергією – невідомо. Тому консервування – чи не найкращий вихід.
Для консервації сім’я має окремий погріб, а для картоплі та інших овочів другий.
Сім’я обробляє чимало землі, тільки одних гарбузів садять 20 соток. Тримають чималеньке господарство, є корівка. Сіно заготовляють разом, а ось утримання більше лягає на дружи- ну, бо чоловік працює віддалено.
У минулому Ірина Кубрак – працівник культури, а нині учасник аматорського колективу «Кумасеньки».
Джерело: "Вісті Сосниччини", Олена Кузьменко
Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш
Telegram.
Теги: Кубрак, Конятина, консервція, салат, мівіна