Інеса Адаменко на «Привокзальному» продає по 1.5 тони персиків за день
Біля входу на оптовий ринок «Привокзальний» у Чернігові торгує персиками 32-річна Інеса Адаменко. У білому топику і білих шортиках.
Персик у неї найдешевший — 30 гривень за кілограм. Більший — 40 і «Чорний принц» — 45. З дев’ятої ранку в неї черга з десяти чоловік. Беруть кілограм-два. Інеса швидко перебирає фрукти, кладе в пакети, рахує решту. Бабусь, які забувають забрати гроші, лагідно називає дівчатками. Доки набирає в пакет, встигає ще й голосно рекламувати товар.
— Електрика — всьо, — говорить про наболіле для всіх чернігівців. — Морозити овочі й фрукти в цьому році не вийде. Почали консервувати. І я також. Свої персики, які продаю. Бо дитина маленька, полюбляє. Рецепт найпростіший: персик, цукор, лимонна кислота. Усе залити кип’яченою водою. Щоб постояло. Злити, знову перекип’ятити і залити, закрутити кришкою.
Привозимо їх з Одеси. У середньому півтори тонни продаємо з напарницею за день. В ящику вісім кілограмів. Хто не наївся свіжих — їдять, але здебільшого купують для консервації.
— В інтернеті час від часу трапляється оголошення про продаж персиків на «Привокзальному».
— Це я, — сміється. — Хтось не може приїхати зранку чи в обід, просять залишити ящик чи два. Увечері, під кінець робочого дня, забирають. Здебільшого молодь так робить. Доставки по місту немає.
Ще тиждень максимум і почнемо привозити кавуни. Маленький персик солодкий, візьміть, скуштуйте, — пропонує.
— Ви завжди в білому торгуєте?
— Так. Кожного дня в білому. Але і перу кожного дня.
* * *
Диня на «Привокзальному» — 40 гривень за кілограм, кавун — 22. Є персики великі — 65 і 60. Інжирний персик — 100. Де-не-де ще продають черешні, по 100 гривень. Молода кукурудза — 18 гривень за качан.
Джерело: сайт газети "Вість", Юлія Семенець
Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш
Telegram.
Теги: Привокзальний, персики, ринок