Мобильная версия сайта Главная страница » Новости » Місто і регіон » 35 кілограмів глив зібрав за своїм городом Олек­сандр Безлюдний

35 кілограмів глив зібрав за своїм городом Олек­сандр Безлюдний

 



35 кілограмів глив зібрав прямо за своїм городом 68-річний мешка­нець Любеча (Ріпкинщина) Олек­сандр Безлюдний.
— За городом у нас росло чотири величезних осокори, та років п’ять тому їх довелося спиляти — поряд проходила повітряна лінія електро­передачі, і якось у негоду один з осо­корів упав і пошкодив дроти та опору. Залишились від дерев лише чотири пеньки. А як прийшла зима, я поба­чив, що на цих пеньках почали рости гриби — гливи, — розповідає Олек­сандр Сергійович. — То так уже п’ять років поспіль у грудні-січні гриби й збираю. Зазвичай з’являються вони після морозів, коли починається від­лига. Так було й цього року. Три кор­зини грибів нарізав, і це лише великі брав, маленькі залишив, пізніше по­дивлюся, чи ростимуть далі.

— Що зробили з таким щедрим «уловом»?
— Готуємо ми їх по-різному. Та найбільше я люблю, коли гливи від­варені і потім посмажені у клярі. Оце справжня смакота! І наш кіт Васька їх теж дуже любить, — сміється. — Ще тільки відварювати починаємо, уже бігає навколо і нявчить — просить.

Гливи і правда не бояться замо­розків, тож знайти їх у таку погоду, як зараз, не дивина. Як правило, ростуть вони на деревах і пнях великими гру­пами. їх улюблені дерева — берези, верби і сосни. Великий плюс глив — в Україні практично не зустрічаються їх отруйні двійники, а тому тихе полю­вання на гливи підходить навіть недо­свідченим грибникам.

— Люди спеціально вирощують їх на продаж, а в нас щороку самі рос­туть, то чому ж не зібрати? Все-таки натуральний продукт — свіжий і смач­ний! — каже Олександр Безлюдний.

Джерело: газета “Гарт”, Катерина Дроздова

Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram.

Теги: гриби, гливи, Любеч

Добавить в: