В Україні стрімко зросла ціна на яйця. Нині вартість варіюється від 55 до 80 гривень за десяток. Якщо влітку можна було придбати яйця по 25-30 гривень, то вже в листопаді ціна вдвічі більша.
На центральному ринку Прилук ціни на ключовий продукт також б'ють рекорди. Якщо магазинні яйця категорії С, С1 та С2 коштують від 50 до 62 гривень, за домашні господарки просять 80.
Продавчині роблять припущення, щодо різкого зростання цін, серед яких здорожчання електроенергії та пального. Говорять, що ще місяць тому яйця коштували в середньому 43 гривні.
У зв'язку з підвищенням ціни навіть зменшилась кількість покупців, але не у всіх продавців, деякі з них кажуть, що попит на яйця лишився на тому ж рівні.
Найнижча ціна ринку у продавчині Катерини - 49 гривень за десяток, а ще влітку яйця вартували 19-20 гривень. На інші основні продукти, як до приклади м'ясо, ціни не зростають. А от картопля, у порівнянні з сезонними 13-20 гривень, зараз вартує 33-35.
Відчутно зросла вартість свіжих помідорів (100-130 грн.) та огірків (150 грн.), за кілограм винограду просять 120-160 грн, хурма по 110-180 грн., мандарини, грейпфрут так ківі по 120 грн. за кілограм.
Джерело: ТК "Прилуки"
Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш
Telegram.