50 тисяч порцій сухих супів та борщів відправила на передову волонтерська організація з Варви «Сильні волею». Виробничий процес стартував у серпні 2022-го. Ольга Олександрів голова організації розповіла, що коли до цього вони їздили по допомогу на західну Україну то привозили сухі набори супів від місцевих дівчат. Коли порахували вартість проїзду виявилось, що вона становить близько 17 тисяч гривень, а за раз брали лише пару ящиків. Тож аби зекономити кошти варвинці вирішили налаштувати аналогічний процес за місцем проживання.
Ольга Олександрів та Максим Рибальченко - засновники виробництва все розпочали з ідеї. Їх підтримали друзі і рідні. Орендували приміщення, привели до ладу, обладнання ж для міні-цеху придбавали поступово. У процесі виробництва використовують побутові і промислові сушилки та вакуумні апарати.
Суттєво допомогли місцеві підприємства та звичайні жителі, в тому числі діти і студенти. Спочатку овочі та зелень шинкували вручну, пальці стирали до крові, пакування також вручну. Тож згодом закупили професійне обладнання. Поступово навчились робити калькуляцію продуктів, чаклували і над смаковими якостями, - розповідає Алла Пащенко.
Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш
Telegram.
Теги: Варва, сухпайки, Олександрів