Незважаючи на спеку, на деяких вулицях Городні палають багаття. І це нікого не обурює, бо там готують обіди для наших військових.
- Кухні - польові: стоять казани на 70 літрів, заготовлені дрова... — говорить 38-річний Павло Єрмоленко. Він працює медбратом наркологічного кабінету міської лікарні. Першу частину своєї цьогорічної відпустки витратив, щоб разом з однодумцями організувати додаткове харчування для захисників. Нічого з особистого і в планах на другу — бійцям потрібна допомога.
— У нашій команді вісім людей, які працюють постійно. Хлопці кочегарять, дівчата готують.
Дівчатам — від 30-ти до 60-ти. Працюють позмінно — по три дні. Підгодовуємо воїнів раз на добу. В меню обов’язково перші страви, щоб поїли вареного. З них усім найбільше смакує щавлевий борщ. А з других — макарони по-флотськи.
Раз на два-три дні буває здоба.
Її дівчата печуть вдома. І так уже більш ніж два місяці. На прохання поділитися продуктами, за словами Павла, відгукнулася вся громада.
- Містяни несли хто що міг. Один чоловік пропонував навіть папір для самокруток. Могли зупинити прямо на вулиці, передати сумку з крупами, цукром, консервацією. М'ясний павільйон, що на ринку, ділився м'ясом і салом. Частину ми переробили на тушонку. Із сіл привозили городину, різні смаколики. Завжди більше, ніж просили. Якось ми замовили три мішки картоплі — привезли дві тонни. У нас спочатку не було складу, а запаси вже були.
Є люди, організації, які допомагають постійно. З деякими ми навіть не бачимось - вони залишають гроші в магазині, а ми потім купуємо що треба.
Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш
Telegram.