GOROD.cn.ua

У Чернігові цього року на ботулізм захворіло 7 містян

М’ясо, риба, консервовані або копчені продукти і консерви можуть стати причиною ботулізму. Ботулізм – це харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, в яких накопичилися ботулотоксини.Так характеризують одне з найнебезпечніших захворювань медики та спеціалісти санітарних служб. На Чернігівщині за понад 6 місяців 2021 року зареєстровано 9 випадків ботулізму. Із них 7 – по Чернігову. Зафіксовані й летальні випадки. Нещодавно в Чернігові в обласній лікарні від ботулізму помер 74 – річний чоловік. Чому виникають отруєння і навіть смертельні випадки? Чи достатньо люди знають про небезпечне захворювання і де вони купують рибу і м’ясні продукти в Чернігові?



Як прокоментували по телефону в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області, випадки ботулізму трапляються через недостатню термічну обробку риби, м’яса, овочів та ковбас у домашніх умовах.

За словами Оксани Федуново начальниці відділу головного Управління Держспоживслжуби у Чернігівській областії, фахівці Держпродспоживслужби здійснюють контроль, перевірку та моніторингові дослідження продуктів на ринках та місцях торгівлі. При цьому суб’єкти господарювання несуть повну відповідальність за виконання вимог законодавства.

Джерело: телеканал "Новий Чернігів"

Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram.

Теги: ботулізм