Мобильная версия сайта Главная страница » Новости » Місто і регіон » Чернігівська мама в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати

Чернігівська мама в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати

 

З 1 січня 2022 року шкіл перейшли на нове харчування, але не скрізь це пройшло сумлінно Декілька тижнів діти вже ходять до школи і отримують безцінні знання. А ось їхні батьки дістають стрес.

Так, усі ми знаємо, що нещодавно влада вирішила зайнятися харчуванням дітей і в школах змінювала меню. Спочатку пройшла буря обурення на рахунок меню, яке розробив переможець МайстерШеф Євген Клопотенко, а тепер дітей взагалі почали годувати незрозуміло чим.

Так, одна з мам обурилася обідом для її дитини в одній із шкіл Чернігова, адже це більше схоже на помої, ніж на їжу для школяра. Своїми емоціями вона поділилася у соцмережах.

"Як вам харчування у 32 школі????? І за це я та інші батьки повинні платити 600 грн. Я розумію правильне харчування, мінімум цукру, солі тощо 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Але що ЦЕ?? ??? Як наші діти повинні це їсти", - обурена жінка.





У коментарі прийшли й інші обурені батьки:

"Знайома сама проговорилася, що працює в садочку Києва помічником завскладу. Що вона молоко, масло не купує додому, що все несе з садка. З цих продуктів на місці торти наполеони пекла собі. У мене просто був ступор. Тож обкрадають наших дітей. Скловидобуток просто! Обкрадати дітей!", "Шановні, Клопотенко розробив рецепти страв для навчальних закладів, а що робить кожен навчальний заклад, чи закуповує якісні продукти, немає масових крадіжок тощо – це вже робота керівника закладу", "Мене вражає в школі працюючі справжні кухарі – вони чиїсь мама та бабусі, невже й удома вони таке готують. Десь совість. А потім пишуть, що десь у шкільному закладі отруєння і це не дивно", "Сорі, але це дрисня. Тому дітям купили по ланч-боксу і вони беруть із дому"...

Оксана Бульба Сердюк

"Фото жахливе
Але, працювавши технологом і заввиробництвом, , скажу що все залежить саме від "кухні"
На фото,я розумію пюре, АЛЕ на воді, ще й розведене .
Де ділося масло і молоко? І сама картопля, яку не доклали , а додали води для норми виходу.( Ок, молоко в шкільній їдальні, можливо не закладене по рецептурі, але масла здається, на 1кг картоплі 100г масла)
За інші "страви", промовчу, бо взагалі не розумію що це?!
І як можна таке готувати.
Питання до керівництва, бо інгредієнти закладені в рецептуру, продукти списан
і , але не покладені. Де вони?
самі кухарі без відома керівництва таке не чинять".

Людмила Новикова

"Щодо пюре. Мені воно також не сподобалось за зовнішнім виглядом: наче з недочищеної картоплі. Але за смаком виявилося їстівне, а от колір змінила якась приправа. Шеф-повар сказала, що вона дуже корисна. Але пояснити дитині це ...
В даному випадку зорове сприйняття відразу спрацювало. До смакових якостей цієї страви справа не дійшла. Результат...
Працюю вчителем давно і, чесно кажучи, раніше страви були смачніші.
Може досить експериментувати? Діти повинні нормально харчуватись, а не дегустувати незвичайні за приготуванням страви да і за смаком.


На противагу невдоволеним батькам коментували пост і щасливчики з інших областей, яким з кухарями і зовнішнім виглядом страв пощастило більше і додавали фото.

А ось так годують у Ліцеї Сокіл! Теж по Клопотенко! Все залежить від людяності кухарів!"




Джерело: znaj.ua

Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram.

Теги: харчування, школа

Добавить в: