На Коропщині вироблятимуть олію

 

— Наша мета — здоровий спо­сіб життя, здорове харчування, а от­же здоров'я нашої нації. Інструмент для її досягнення — вирощування і переробка органічної продукції, — го­ворить про сімейний бізнес Галина Мисник із Коропа. Фермерське гос­подарство родини — «Золотий пармен» — займається садівництвом, овочівництвом, вирощуванням зер­нових та олійних культур, свинар­ством. Тут також діє кілька цехів — із виробництва натуральних соків пря­мого віджиму, із переробки зернових і з пакування круп.



Невдовзі має запрацювати ще один — із виробництва олії. Примі­щення для нього є, значну частину необхідного обладнання уже заку­пили — за кошти, які підприємниця отримала як мікрогрант на створен­ня бізнесу (завдяки програмі “Влас­на справа” від уря­дового проєкту «єРобота»): бізнес-план Галини Мис­ник отримав «до­бро» від Держав­ного центру зайня­тості.

Олію виробля­тимуть із вироще­ного в господарстві насіння соняшнику (торік під ними було 80 га).


— Які площі бу­дуть під олійними культурами (крім соняшнику, плану­ємо посіяти рижій і гірчицю) цього ро­ку, ми ще не визна­чились, — говорить засновник «Золо­того пармена» Микола Мисник.


При необхідності закуповуватимуть сировину у фермерів, які мало або зовсім не використовують ««хімії» Планують також надавати послуги з переробки різних олійних культур.

Реалізовуватимуть олію у власно­му магазині та в інших торгових точ­ках. Макуху, яку використовують як добавку до кормів тваринам, також продаватимуть.

Джерело: газета “Гарт” від 20.04.2023, Марія ІСАЧЕНКО

Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram.

Теги: Коропщина, олія, Короп, Мисник

Добавить в: