На Коропщині вироблятимуть олію
— Наша мета — здоровий спосіб життя, здорове харчування, а отже здоров'я нашої нації. Інструмент для її досягнення — вирощування і переробка органічної продукції, — говорить про сімейний бізнес Галина Мисник із Коропа. Фермерське господарство родини — «Золотий пармен» — займається садівництвом, овочівництвом, вирощуванням зернових та олійних культур, свинарством. Тут також діє кілька цехів — із виробництва натуральних соків прямого віджиму, із переробки зернових і з пакування круп.
Невдовзі має запрацювати ще один — із виробництва олії. Приміщення для нього є, значну частину необхідного обладнання уже закупили — за кошти, які підприємниця отримала як мікрогрант на створення бізнесу (завдяки програмі “Власна справа” від урядового проєкту «єРобота»): бізнес-план Галини Мисник отримав «добро» від Державного центру зайнятості.
Олію вироблятимуть із вирощеного в господарстві насіння соняшнику (торік під ними було 80 га).
— Які площі будуть під олійними культурами (крім соняшнику, плануємо посіяти рижій і гірчицю) цього року, ми ще не визначились, — говорить засновник «Золотого пармена» Микола Мисник.
При необхідності закуповуватимуть сировину у фермерів, які мало або зовсім не використовують ««хімії» Планують також надавати послуги з переробки різних олійних культур.
Реалізовуватимуть олію у власному магазині та в інших торгових точках. Макуху, яку використовують як добавку до кормів тваринам, також продаватимуть.
Джерело: газета “Гарт” від 20.04.2023, Марія ІСАЧЕНКО
Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш
Telegram.