Локдаун у місті: як чернігівці дотримуються карантинних норм, перевіряє Держпродспоживслужба разом з поліцією
Вже третій день Чернігів перебуває у «червоній» епідемічній зоні. Щодня управління Держпродспоживслужби разом з поліцією перевіряють, як чернігівці дотримуються карантинних норм та виконують постанови Головного державного санітарного лікаря України.
Павло Моргацький, заступник начальника Чернігівського головного управління Держпродспоживслужби: «Щоденно ми обстежуємо десь близько 30-40 об’єктів. Встановлюємо, якщо є, недоліки. Попереджуємо про необхідність виконання вимог законодавства щодо карантину. Впроваджений «червоний» рівень епідемічної небезпеки передбачені введення додаткових заходів карантину – це припинення допуску до приміщення підприємств громадського харчування».
Закладам громадського харчування дозволяється забезпечувати адресну доставку та працювати на винос. Окрім того, заборонена робота підприємств торгівлі, які не мають в складі свого асортименту 60% продуктів харчування, ліків та побутової хімії.
Павло Моргацький, заступник начальника Чернігівського головного управління Держпродспоживслужби: «Спільно з органами Національної поліції формується мобільна бригада, котра виїжджає по місту. Буквально позавчора це був центр міста, були практично всі підприємства громадського харчування обстежені. Подекуди в рідких випадках суб'єкти господарювання не дотримувалися. Їм робилося зауваження і такі об'єкти беруться на замітку. На сьогоднішній день вже підготовлені накази направлення, за якими будуть проводитися санітарні обстеження. У випадку виявлення порушення можливо складання протоколу».
Протокол про порушення карантину передбачає штраф в розмірі від 17 до 34 тисяч гривень, котрий стягується за рішенням суду. З початку локдауну 10 закладів громадського харчування вже отримали попередження, протоколів ще не було.
Сюжет телеканалу «Новий Чернігів»
Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш
Telegram.