Чим краще закусувати?

А також запивати, занюхувати? Серпень дарує нам чимало вихідних, храмових свят: Пантелеймона, Маковій, Спас, День Незалежності. На котресь свято доведеться випити чарку, на те й празник. Також треба смачно закусити. А чим?



На природі й кропивою

Віталій Куц, домогосподар, Купчині, Сосницький район:

— Смотря ж що закусувати і де. Вино, мабуть, цукерками чи тортом. А горілку — огірком солоним. Це якщо з похмілля. На природі і щавлем можна, а то дак і кропивою. А під час застілля, як закусок багато, — кому що йде: кому салати, а кому ковбаса чи сало. Особисто я зараз тільки закусую, після 50-ти вже не положено, а мені 51 рік. Рідко з друзями чарочку випити можу, більше не хочу.

Печеня — найкраща закуска

Марія Крижановська, пенсіонерка, Боровики, Чернігівський район:

— Є в нас традиційна страва, печеня. Кладуть туди картоплю, капусту, м’ясо. Спеції додають. Готуємо і в неділю, а то і в будень.

Сало, хліб і помідор

Сергій Гарус, голова Іванівської громади, Чернігівський район:

— Сало, хліб і помідор або огірок — під горілку найкраща закуска. Коли збираємося з друзями на природі, варимо шурпу. Страва кавказької кухні. Але то не закуска, а процес на весь день, більше щоб поспілкуватись.

До вина — голландський сир або м'ясо. Або фрукти

Григорій Ярошик, виконувач обов’язків головного лікаря, начмед Ічнянської центральної районної лікарні:

— Останні роки пив тільки сухе червоне вино. А в молодості пробував усе, що горить. У нас була компанія. Для горілки найкраща закуска — сало, хліб, редька. Нема редьки — сало з огірком, помідором. При горілці, незалежно від закуски, завжди розмова, завжди забуваєш про час. Сухе вино мені «Новою поштою» присилають із Закарпаття. Сапераві, бастардо. Ізабелла. Багато є сортів винограду, які дають назву винам. Голландський сир добре брати на закуску. М’ясо. До кислих вин солодкі фрукти підходять. А справжні сухі вина кислі. Сваха у Києві живе. Вона буває у Франції. Як подарунок привозила вина. Навіть шампанське.

Солодких не було. Вино можна розводити водою. Сухе холодне п’ється добре. І майже не п’янієш від нього. Бо воно без додавання спирту. Справжні виноградні вина недешеві. Шкода, що тепер нема плодовоягідних. Раніше в Ічні був завод продтоварів. Випускав вино «Золота осінь» (в народі «Зося». — Авт.). Коштувало карбованець і 2 копійки. Його ще називали собачі сльози. Це був спиртований яблучний сік. Міцність 18 чи 16 градусів.

«Не так випити, як смачненького поїсти»

Ганна Стрілець, техпрацівниця в школі, Тиниця, Бахмацький район:

— Горілку треба чимось жирним закусувати, щоб не зразу сп’яніти. Не так, що випив — і під стіл. І в холодочку сидіти, а не на сонці. А в спеку взагалі не пити. Вдома, як нашвидкуруч, смажу сало з помідорами. Люблю яєчню по-французьки: смажу яйця, цибулю, сало, солодкий перець. І син таке любить. Ковбасу не люблю — набридла. Як на яку гулянку запросять, пробую нові страви. Подобаються салати з ананасами і курячим філе. Але й від голубців не відмовлюся. Оце сьогодні до сестри на день народження йду, не так випити, як смачненького поїсти.

Тижневик «Вісник Ч» №33 (1735), 15 серпня 2019 року

Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram.

Теги: свята, запуска, опитування, «Вісник Ч»

Добавить в:
Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.
 

Комментарии (10)

Добавить комментарий
Вод Вод 19 Августа 2019 г. (16:24) #[1]
нашли что обсудить
Anonim 19 Августа 2019 г. (17:08) #[2]
Сало, хліб і помідор або огірок это классика для самогона или водки. Коньяк можно чем угодно закусывать, но это напиток строгий, коротко и ясно. Шампанское лучше пить с девчатами, можно и не закусывать. Поцеловаться самая лучшая закуска. Вина - пустая трата времени и денег. Закусить лучше всего сиськами. Условие - возраст 20 лет.
Anonim 23 Августа 2019 г. (10:53) #[3]
Ответ на [2]
А которым 21 -30 уже не встает? Надо меньше пить и закусывать хорошо.
Anonim 19 Августа 2019 г. (18:40) #[4]
Лично я пьянкам предпочитаю наслаждаться крепким чаем. Держите рецепт. Стакан водки, пакетик чая. Настояли и наслаждаемся. Добавьте чайную ложечку. Чайный пакетик оставляем в стакане. Дольку лимончика на край стакана. Такой напиток не стыдно потягивать во дворе на лавочке.
Anonim 19 Августа 2019 г. (22:37) #[5]
Водку лучше пивом закусить, коньяк вином, все остальное закусывать ни к чему. О напитках из елок и кактусов говорить не будем, чужды они нашему организму )
сыч 20 Августа 2019 г. (11:30) #[6]
Ответ на [5]
гарус не позорься с закуской. это закуска для простого смертного но не для тебя
Anonim 20 Августа 2019 г. (19:41) #[7]
Ответ на [6]
А шо робить, выборы то мимо (
666 20 Августа 2019 г. (11:30) #[8]
Да ребята,культура потребления спиртных напитков у вас ниже плинтуса. Поэтому в городе и творитсячто попало.А ведь это очень важно.Статистика показывает,что практически все преступления совершаются в состоянии алкогольного опьянения.А сколько глупостей совершается по пьяни.?Советую почитать книгу професора Цветаева-Культура потребления спиртных напитков. И путь глотка алкоголя.
Anonim 21 Августа 2019 г. (08:42) #[9]
А еще прислушивайтесь к застольному совету профессора Преображенского о крепости водки, закуске и чтении газет. Проживете долго.
Аноним 22 Августа 2019 г. (15:02) #[10]
хто автор цього шедевру? знову Остерська?? це пропаганда пияцтва, чи як?
 

Ваш комментарий

Имя:
Комментарий:
  Если у вас не получается оставить комментарий,
пожалуйста, обновите ваш браузер до последней версии