Чим краще закусувати?
А також запивати, занюхувати? Серпень дарує нам чимало вихідних, храмових свят: Пантелеймона, Маковій, Спас, День Незалежності. На котресь свято доведеться випити чарку, на те й празник. Також треба смачно закусити. А чим?
На природі й кропивою
Віталій Куц, домогосподар, Купчині, Сосницький район:
— Смотря ж що закусувати і де. Вино, мабуть, цукерками чи тортом. А горілку — огірком солоним. Це якщо з похмілля. На природі і щавлем можна, а то дак і кропивою. А під час застілля, як закусок багато, — кому що йде: кому салати, а кому ковбаса чи сало. Особисто я зараз тільки закусую, після 50-ти вже не положено, а мені 51 рік. Рідко з друзями чарочку випити можу, більше не хочу.
Печеня — найкраща закуска
Марія Крижановська, пенсіонерка, Боровики, Чернігівський район:
— Є в нас традиційна страва, печеня. Кладуть туди картоплю, капусту, м’ясо. Спеції додають. Готуємо і в неділю, а то і в будень.
Сало, хліб і помідор
Сергій Гарус, голова Іванівської громади, Чернігівський район:
— Сало, хліб і помідор або огірок — під горілку найкраща закуска. Коли збираємося з друзями на природі, варимо шурпу. Страва кавказької кухні. Але то не закуска, а процес на весь день, більше щоб поспілкуватись.
До вина — голландський сир або м'ясо. Або фрукти
Григорій Ярошик, виконувач обов’язків головного лікаря, начмед Ічнянської центральної районної лікарні:
— Останні роки пив тільки сухе червоне вино. А в молодості пробував усе, що горить. У нас була компанія. Для горілки найкраща закуска — сало, хліб, редька. Нема редьки — сало з огірком, помідором. При горілці, незалежно від закуски, завжди розмова, завжди забуваєш про час. Сухе вино мені «Новою поштою» присилають із Закарпаття. Сапераві, бастардо. Ізабелла. Багато є сортів винограду, які дають назву винам. Голландський сир добре брати на закуску. М’ясо. До кислих вин солодкі фрукти підходять. А справжні сухі вина кислі. Сваха у Києві живе. Вона буває у Франції. Як подарунок привозила вина. Навіть шампанське.
Солодких не було. Вино можна розводити водою. Сухе холодне п’ється добре. І майже не п’янієш від нього. Бо воно без додавання спирту. Справжні виноградні вина недешеві. Шкода, що тепер нема плодовоягідних. Раніше в Ічні був завод продтоварів. Випускав вино «Золота осінь» (в народі «Зося». — Авт.). Коштувало карбованець і 2 копійки. Його ще називали собачі сльози. Це був спиртований яблучний сік. Міцність 18 чи 16 градусів.
«Не так випити, як смачненького поїсти»
Ганна Стрілець, техпрацівниця в школі, Тиниця, Бахмацький район:
— Горілку треба чимось жирним закусувати, щоб не зразу сп’яніти. Не так, що випив — і під стіл. І в холодочку сидіти, а не на сонці. А в спеку взагалі не пити. Вдома, як нашвидкуруч, смажу сало з помідорами. Люблю яєчню по-французьки: смажу яйця, цибулю, сало, солодкий перець. І син таке любить. Ковбасу не люблю — набридла. Як на яку гулянку запросять, пробую нові страви. Подобаються салати з ананасами і курячим філе. Але й від голубців не відмовлюся. Оце сьогодні до сестри на день народження йду, не так випити, як смачненького поїсти.
Тижневик «Вісник Ч» №33 (1735), 15 серпня 2019 року
Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш
Telegram.
Теги: свята, запуска, опитування, «Вісник Ч»
Комментарии (10)
Добавить комментарийА которым 21 -30 уже не встает? Надо меньше пить и закусывать хорошо.
гарус не позорься с закуской. это закуска для простого смертного но не для тебя
А шо робить, выборы то мимо (